پوشاک, مقالات

تاریخچه ی لباس عروس

تاریخچه ی لباس عروس,لباس عروس قدیمی,تاریخچه لباس عروس سفید,لباس عروس در طول تاریخ

تاریخچه ی لباس عروس

دانستنی های جالب درباره لباس عروس و تاریخچه لباس عروس: ازدواج سنت پسندیده ای و مختص به دین خاص یا منطقه ی خاصی نمی‌باشد. و همه ی پدر ها و مادر ها ارزو دارند دخترانشان را در لباس عروسی ببینند.
عروس خانم ها هم در تلاشند تا با لباسی شیک و خاص منحصر بفرد باشند.

نگاهی به تاریخچه لباس عروس

در گذشته معمولا ازدواج بین طایفه ها و قبائل صورت میگرفت وباعث محکم شدن روابط میشد و لباس دختر در این مراسم نشان دهنده افتخار خانواده دختر بوده.
خانواده های ثروتمند از عالی تری پارچه هایی که ممکن بود، استفاده می کردند از قبیل مخمل، ابریشم، خز و پارچه های بافته شده از نخ های طلا و نقره را به کار می بردند، در آن زمان که پارچه ها با دست ریسیده می شد، بافته می شد و خشک می شد، و در نتیجه استفاده اقتصادی و صرفه جویانه از پارچه معمول بود، دامن ها را به شکل جمع، بزرگ و پف کرده درست می کردند، طول آستین ها تا زمین ادامه داشت و دنباله دامن در پشت لباس به طول چند متر کشیده می شد.

تزئیین لباس عروس

 تنها افراد ثروتمند قادر بودند رنگهای گران قیمتی همچون قرمز، ارغوانی و مشکی را تهیه کنند، زیرا این رنگها بسیار سخت تر از رنگ هایی که از رنگ های گیاهی طبیعی به دست می آمد، تهیه می شد.
علاوه براین، لباس عروس با جواهرات قیمتی از قبیل الماس، یاقوت سرخ، یاقوت کبود، زمرد و مروارید تزئین می شد. بنابراین عروس در لباس خود در برابر تابش آفتاب می درخشید. گاهی اوقات لباس عروس چنان با جواهرات پوشیده می شد، به طوری که پارچه لباس در زیر آنها پنهان می شد.
در قرن پانزدهم زمانی که شاهزاده مارگارت در انگلستان ازدواج کرد، لباس او به حدی سنگین بود که نمی توانست حرکت کند و به کمک دو نفر به کلیسا برده شد.
 در دوران باستان عروس ها برای نشان دادن شادی خود، از رنگ های شاد و روشن برای لباس عروس استفاده می کردند، رنگ سفید مدتی طولانی است که به عنوان رنگی سنتی و رایج برای پیراهن عروس پذیرفته شده است، اما پیراهن عروس همیشه به رنگ سفید نبوده است.

رسمی شدن رنگ سفید برای لباس عروس

رسم پوشیدن لباس عروس رنگ سفید، به دوران ملکه ویکتوریا برمی گردد، پیش از آن عروس ها، بسته به موقعیت اجتماعی خود، انواع متنوعی از رنگ ها و مواد را برای لباس عروس انتخاب می کردند.
در آن روزگار رنگ سفید نشانه پاکی و عفت نبود، بلکه رنگ آبی دارای این معنا بود. در حقیقت بسیاری از زنان به همین دلیل رنگ آبی را برای لباس عروسی خود انتخاب می کردند. از طرفی رنگ سفید نشانه ثروت و توانگری بود.
با ظهور فروشگاه های بزرگ در دهه 1890، تقریبا هر زنی می توانست رویای خود را برای ازدواج در لباس عروسی جدید و نو تحقق ببخشد.
لباس سفید مورد پسند عموم مردم واقع شد و رواج یافت. درسال 1890، در یک ژورنال بانوان نوشته شد که:« از سال های بسیار قدیم که نمی توان آغاز آن را به خاطر آورد، لباس عروسی خانم ها سفید بوده است.»
اگرچه این جمله نادرست بود، اما عمق پذیرش این مطلب را نشان می داد که لباس عروس باید به رنگ سفید باشد.
اگرچه رنگ سفید رایج و مرسوم شد، اما بعضی از عروس ها پیراهن هایی را می پوشیدند که دارای کاربرد بیشتری بود.
تاریخچه ی لباس عروس,لباس عروس قدیمی,تاریخچه لباس عروس سفید,لباس عروس در طول تاریخ

تاریخچه ی لباس عروس

 لباس عروس بعد از جنگ جهانی اول

در تمام دوره ها، عروس ها سعی می کنند تا به شکلی لباس بپوشند که مناسب موقعیت اجتماعی آنها باشد و همیشه تا حد امکان متناسب با مد باشد. برای تهیه لباس عروس از زیباترین، بهترین و گرانبهاترین موادی که توانایی فراهم کردن آن را دارند، استفاده بشود.
میزان و کیفیت موادی که درتهیه لباس عروس به کار می رود، انعکاس ثروت و موقعیت اجتماعی عروس است.
مدها و مدل های لباس در دوره ادوارد هفتم، روز به روز تجملی تر و پرخرج تر می شد. تا با آغاز فاجعه جنگ جهانی اول، این روند متوقف شد و سبک لباس ها ساده تر شد. همچنین با انعکاس تغییر نقش زنان در جامعه، دامن لباس ها کوتاه تر شد.
کوکو شانل نیروی قدرتمندی در تغییر فشن زنان بود و نخستین کسی بود که در دهه 1920، رسما لباس عروسی کوتاه را معرفی کرد. این لباس، پیراهن سفیدی تا زانو بود با یک دنباله بلند. این رنگ سفید سیمانی به عنوان رنگ جهانی و همگانی لباس عروس مورد توجه قرار گرفت.
تاریخچه ی لباس عروس,لباس عروس قدیمی,تاریخچه لباس عروس سفید,لباس عروس در طول تاریخ

لباس عروس در زمان جنگ جهانی دوم

در زمان جنگ جهانی دوم بسیاری از عروس ها احساس کردند که ازدواج در لباس سفیدی مجلل، شایسته نیست، بنابراین لباس های ساده ای را برای مراسم عروسی خود انتخاب می کردند.
در این زمان زنان وظیفه خود دیدند تا مراسم ازدواج سنتی را ترک کنند. اگر چه اکثر عروس ها ممکن بود تنها چند هفته یا حتی چند روز، پس از مراسم نامزدی خود عروسی کنند. در نتیجه آنها زمان کافی برای یافتن لباس عروس مناسب نداشتند، بنابراین باید بهترین لباس خود را برای این کار انتخاب می کردند.
اگر عروسی می خواست که حتما لباس عروس سفید داشته باشد، می توانست آن را برای مراسم، قرض بگیرد یا اجاره کند. اگر عروس و داماد هر دو در جنگ شرکت داشتند، در اونیفورم های نظامی خود ازدواج می کردند.

لباس عروس پس ازجنگ جهانی دوم

پس از جنگ جهانی، یک دوره پر رونق و مرفه آغاز شد و این موضوع در لباس های عروسی هم منعکس شد. لباس های بلند سفید عروسی رسمی، مجددا رایج شد و به مد بازگشت.
رنگ مایه های سفید مانند کرم، زرد بسیار کم رنگ و عاجی رنگ، همگی به عنوان رنگ لباس عروس قابل قبول بود. رنگ های روشنی از قبیل آبی، سبز یا صورتی کمتر استفاده می شد؛ ازدواج در لباس سیاه رنگ، نشانه بدبختی و بخت بد محسوب می شد.

لباس عروس به شکل امروزی

و اما امروزه لباس های عروس در انواع مدل ها و طرح ها وجود دارد و خرید یا اجاره ی ان برای همه امکان پذیر است.
تاریخچه ی لباس عروس,لباس عروس قدیمی,تاریخچه لباس عروس سفید,لباس عروس در طول تاریخ
منبع :
شرکت تولید پوشاک اندیشه ( اندیشه برند برتر پوشاک راحتی و اسپرت، تولید کننده ی انواع لباس راحتی مردانه و زنانه، لباس راحتی مردانه و زنانه، لباس ست مردانه و زنانه، تیشرت شلوار مردانه و… می باشد. )

مطالب مرتبط